Bine ai venit pe forum!!!
 
AcasaPortalMembriInregistrareConectare

Distribuiţi | 
 

 Windows 7 (Sau asa numitul Windows Seven)

In jos 
AutorMesaj
Admin
Admin
avatar

Mesaje : 12
Ratie : 146
Data de inscriere : 22/11/2009
Varsta : 24
Localizare : Barlad

MesajSubiect: Windows 7 (Sau asa numitul Windows Seven)   Dum Noi 22, 2009 6:01 pmWindows 7 este noua versiune de Microsoft Windows, un sistem de operare produs de compania Microsoft pentru utilizarea pe calculatoarele personale, inclusiv cele utilizate în domeniul afacerilor, pe desktop-uri, laptop-uri, Tablet PC-uri, netbook-uri şi PC-uri Media Center.[1] Windows 7 a intrat in faza Release To Manufacturing (liber pentru producţie; RTM) la 22 iulie 2009[2]. Data pe piaţă care este 22 octombrie 2009[3], la mai puţin de trei ani de la lansarea sistemului actual Windows Vista. La aceaşi dată va fi lansat şi Windows 2008 R2 (pentru servere). Microsoft a declarat în 2007 că au planificat dezvoltarea lui Windows 7 pentru o perioadă de trei ani, începând de la lansarea predecesorului său Windows Vista, şi că în final data exactă de lansare va fi determinată de calitatea produsului.[4]

Spre deosebire de predecesorul său, Windows 7 se doreşte a fi un upgrade al lui Vista, cu scopul de a fi pe deplin compatibil cu driverele, aplicaţiile şi hardware-ul cu care Windows Vista este deja compatibil.[5] Prezentările oferite de companie în 2008 s-au axat pe suport multi-touch, un Windows Shell reconceput cu o nouă bară de activităţi, o grupă de reţele de sistem numit „HomeGroup”[6], precum şi pe îmbunătăţiri de performanţă. Unele aplicaţii care au fost împachetate împreună cu versiunile anterioare de Microsoft Windows, mai ales Windows Movie Maker şi Windows Photo Gallery, nu vor mai fi puse acum în acelaşi package (pachet software) cu Windows 7, ci vor fi oferite separat (dar gratuit), ca parte din Windows Live Essentials Suite.

Dezvoltare
Iniţial, drept succesor pentru Windows XP şi Windows Server 2003 a fost planificată o versiune de Windows numită intern "Blackcomb". Caracteristicile majore ale lui Blackcomb sunt căutarea şi interogarea mai eficientă a datelor precum şi un sistem avansat de stocare pe discul dur (sistem de fişiere) numit WinFS. Blackcomb a înaintat însă mai încet decât prevăzut; de aceea pentru anul 2003 a fost anunţată suplimentar o versiune intermediară numită „Longhorn”, pusă pe piaţă mai târziu sub numele Windows Vista. Până la mijlocul anului 2003 Longhorn a atins câteva dintre caracteristicile prevăzute iniţial doar pentru Blackcomb. După ce trei viruşi majori au profitat de greşelile din sistemele de operare Windows într-o scurtă perioadă de timp, în anul 2003 Microsoft a schimbat priorităţile de dezvoltare, oprind dezvoltarea Longhorn-ului în favoarea dezvoltării de noi pachete service pack pentru Windows XP şi Windows Server 2003. Dezvoltarea Longhorn-ului (Vista) a fost repornită abia în septembrie 2004.
Într-un interviu cu revista Newsweek Bill Gates a afirmat că următoarea versiune de Windows va îndeplini mai bine dorinţele utilizatorilor. Mai târziu el a declarat că Windows 7 se va concentra şi pe îmbunătăţirea performanţei. Astfel, Microsoft a folosit o serie întreagă de instrumente noi pentru măsurarea performanţei în mod continuu, pentru a detecta mai repede porţiunile de cod din Windows 7 ineficiente sau insuficient performante.
Vicepreşedintele general Bill Veghte a declarat că Windows 7 nu va avea niciun fel de probleme de compatibilitate, în comparaţie cu Windows Vista, care a suferit de pe urma acestora. Vorbind despre Windows 7 la 16 octombrie 2008, directorul executiv al companiei Microsoft, Steve Ballmer, a confirmat compatibilitatea dintre Vista şi Windows 7. Ballmer a confirmat de asemenea relaţia dintre Vista şi Windows 7, care indică faptul că, practic văzut, Windows 7 va fi o versiune îmbunătăţită de Vista.
Pe data de 27 decembrie 2008, Windows 7 Beta a putut fi găsit pe reţele peer-to-peer[8]. Conform unui test de performanţă al ZDNet[9], Windows 7 Beta a surclasat atât Windows XP şi Vista, în mai multe puncte, printre care încărcarea sistemului de operare şi timpul de închidere, lucrul cu fişierele şi încărcatul altor documente, incluzând punctele de referinţă PC Pro pentru activităţile de birou tipice şi cele de editare video, care au rămas identice cu Vista şi mai lente decât XP[10]. La data de 7 ianuarie 2009, versiunea pe 64 de biţi a Windows 7 Beta (compilația 7000) s-a putut găsi pe Internet prin intermediul reţelelor peet-to-peer, câteva dintre acestea fiind infectate cu troieni[11][12]. La conferinţa CES, Steve Balmer a anunţat că Windows 7 Beta compilația 7000 va fi disponibilă pentru descărcare abonaţilor MSDN şi TechNet sub forma unei imagini ISO[13]. Versiunea beta oficială a fost lansată publicului la data de 9 ianuarie 2009. Microsoft dorise iniţial ca fișierul de descărcare să fie disponbil pentru aproximativ 2,5 milioane de utilizatori în data de 9 ianuarie, însă serverele au întâmpinat dificultăţi cu numărul mare de utilizatori care au dorit să descarce versiunea beta. Microsoft a adăugat servere suplimentare pentru a face faţă volumului mare de cereri din partea publicului[14]. Având în vedere numărul mare de cereri, Microsoft a decis să elimine limita iniţială de 2.5 milioane de descărcări şi să-l pună la dispoziţia publicului până la data de 24 ianuarie 2009, şi mai târziu până la 10 februarie. Persoanele care nu au terrminat descărcarea programului au mai avut la dispoziţie încă 2 zile, urmând ca după acea dată să nu mai poată fi descarcate nici versiunile rămase neterminate.
vreme) care cuprinde atât securitate, cât şi întreţinerea calculatorului.
Bara de sarcini are cele mai uriaşe schimbări vizuale, în cazul în care bara de instrumente Quick Launch a fost înlocuită cu aplicaţiile „de prins” în taskbar. Butoanele pentru aplicaţiile prinse sunt integrate cu butoanele sarcinilor. Aceste butoane, de asemenea, activează funcţia Jump Lists pentru a permite un acces uşor la sarcinile comune. Bara de sarcini reinventată permite şi reordonarea butoanelor de pe ea. În adiacenţă cu ceasul sistemului există un buton dreptunghiular pentru noua facilitate „Peek”. Mişcarea cursorului asupra acestui buton face ca toate toate ferestrele active să devină transparente pentru o previzualizare rapidă a suprafeţei de lucru. Făcând click pe acest buton are ca efect minimizarea ferestrelor active. Spre deosebire de Windows Vista, frontierele ferestrelor şi a barei de aplicaţii nu îşi schimbă culoarea când o fereastră este mărită când este aplicat stilul Windows Aero. În schimb aceste ferestre rămân transparente.Pentru programatori, sistemul de operare Windows 7 include o nouă interfaţă de reţea Application-Programming-Interface care are suport pentru crearea serviciilor web bazate pe protocolului de accesare simplă a obiectelor Simple Object Access Protocol (spre deosebire de serviciile web bazate pe platforma .NET), caracteristici noi care vor reduce timpul pentru instalarea aplicaţiilor, reducerea cererilor de control asupra conturilor de utilizator, dezvolare simplificată la fişierele de instalare,suportul global îmbunătăţit prin serviciul lingvistic numit Extended Linguistic Services API.
Bara de sarcini în Windows 7
La conferinţa WinHEC din anul 2008 compania Microsot a anunţat că adâncimea culorilor de 30 de biţi şi 48 de biţi ar putea fi acceptat şi în Windows 7 împreună cu gama largă de culori scRGB. Regimurile video suportate de către Windows 7 sunt 16-biţi sRGB, 24-biţi sRGB, 30-biţi sRGB, 30-biţi cu gama de culori extensă sRGB, şi 48-biţi scRGB [30][31] Microsoft cercetează un suport mai bun pentru Unităţile de stocare solide pentru a permite sistemului de operare Windows 7 de a identifica în mod unic aceste dispozitive.[32] Versiunile a jocurilo online Spades, Backgammon şi Checkers au fost excluse din Windows Vista, dar restabilite în Windows 7. Windows 7 va include navigatorul web Internet Explorer 8 şi player-ul multimedia Windows Media Player 12.
Windows Advanced Rasterization Platform, abreviat WARP, va fi o nouă platformă pentru DirectX care va permite accelerarea plăcilor grafice. Tehnologia WARP va permite randarea graficii chiar şi în cazul în care placa video integrată în sistem are probleme, în acel moment sarcinile grafice fiind preluate de procesor. Tehnologia va fi în stare să ofere accelerare 3D folosindu-se doar de puterea procesorului. Acesta va suporta procesarea Direct3D 10 şi 10.1, parte componentă a API-ului DirectX 10 şi 10.1. Printre facilităţile oferite se numără suportul pentru Antialiasing 8x şi Anisotropic filtering. Aceste facilităţi se adresează celor ce nu dispun de o placă grafică separată, dar totuşi doresc să ruleze sistemul de operare cu interfaţă 3D, similară cu Aero din Windows Vista. Cerinţele minime pentru ca WARP să funcţioneze sunt:

un procesor de 800 MHz
o memorie RAM de 1 GO
Caracteristici excluse
În timp ce Windows 7 conţine multe facilităţi noi, o serie de capabilităţi şi unele programe care au făcut parte din sistemul de operare Windows Vista nu mai sunt prezente sau au fost modificate, fapt prin care au fost eliminate unele funcţiuni. Următoarea listă conţine caracteristicile care au fost prezente în Windows Vista dar au fost excluse din Windows 7.

Advanced Tag Editor
Paste Album Art
"Recent adăugat" Auto playlist
Windows Photo Gallery, Windows Movie Maker, Windows Mail şi Windows Calendar (în favoarea descărcării sau folosirii variantei echivalente gratis Windows Live, căreia îi lipsesc câteva caracteristici), deşi modulul Photo Viewer al Windows Photo Gallery a fost păstrat.
Funcţia Software Explorer a Windows Defender[35]
Removable Storage Manager (RSM)[36] (applicaţii ca NTBackup sau NTBackup Restore Tool nu pot rula)
Windows Meeting Space
Capacitatea de a căuta conţinuturile fişierelor folosind Windows Search.
InkBall, un joc
Tastatura numerică de la On-Screen Keyboard[37]
Microsoft Agent 2.0 Technology
Windows Sidebar (înlocuită cu Desktop Gadget Gallery)
Windows Ultimate Extras în versiunea „Ultimate"
[modifică] Atenţia reglementării antitrust
Ca şi în cazul altor sisteme de operare Microsoft, Windows 7 este studiat de către reglementatorii federali ai Statelor Unite, care supravegheau operaţiunile companiei după cazul United States v. Microsoft din 2001. Conform stării dosarelor de rapoarte, cei 3 membri juraţi au început evaluarea prototipurilor de la noul sistem de operare în Februarie 2008. Michael Gartenberg, analist la Jupiter Research a spus că, "Provocarea lui Microsoft pentru Windows 7 va fi cum vor putea continua să adauge caracteristici pe care consumatorii vor dori ca să nu ruleze reglementările groaznice.
Cerințele minime de sistem pentru rularea lui Windows 7[43] Arhitectura 32-biți 64-biți
Procesor Procesor de 32-biți cu frecvența de 1 GHz Procesor de 64-biți cu frecvența de 1 GHz
Memorie RAM 1 GO de memorie RAM 2 GO de memorie RAM
Accelerator grafic Procesor grafic compatibil cu DirectX 9 cu driver WDDM ver. 1.0 (Pentru suport Aero)
Disc dur spațiu liber 16 GO 20 GO
Unități optice Unitate optică DVD (se instalează doar de pe suport DVD/CD)
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://djalex.forumulmeu.ro
 
Windows 7 (Sau asa numitul Windows Seven)
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: Prima categorie :: Sa vorbim Despre Software-
Mergi direct la: